Här tänkte jag dela med mig lite av mitt bakande. Jag är en glad amatör som alltid tyckt om att baka men den senaste tiden har intresset växt.

söndag 2 oktober 2016

Baka med barn: Monster cupcake

Jag hade två baksugna tjejer på besök och vi bestämde oss för att baka cupcakes, nått som både en treåring och en nioåring kan vara med och göra. Då jag är glutenkänslig och Maja inte tål mjölk blev det lite med att fundera på innan vi kunde börja baka. Men vi började med att göra vanliga kladdkakemuffins som var både gluten och mjölkfria.

Enligt följande recept:
150g mjölkfrittsmör
3 3/4dl socker
3 st ägg
2 3/4 dl glutenfrittmjöl
4,5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker.

Smält smöret. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i resten av ingredienserna. Rör om tills du får en seg smet. Placera muffinsformar i en muffinsplåt. Häll i smeten i formarna.  In i ugnen ca 20min i 175grader. Man får ha lite koll på dem tills man tycker de ser bra ut. Jag tycker dom ska vara lite stela i kanterna men dallra lite i mitten. Låt muffinsen kallna.

Gör frostingen så här:
100g mjölkfritt margarin
7dl florsocker
2tsk vaniljsocker
1/2dl havre eller sojamjölk

Blanda ihop rumsvarmt margarin med florsocker, vaniljsocker och mjölken tills det får en bra konsistens. Om det blir för tjockt kan man tillsätta lite vatten tills man får önskad konsistens. Spritsa eller bred på önskad mängd på muffinsen. Viktigt att muffinsen är kalla.

Färga kokos:
Lägg kokos i en plastpåse. Droppa i lite karamellfärg och blanda runt tills önskad färg uppnås. Vi gjorde lite blått och lite rött eller rosa blev det. 

Häll kokosen i två skålar. Ta muffisen som du brett på smörkrämen på och  doppa i kokosen. Vi köpte godiständer och mini marsmallow som vi använde att dekorera med. Som pupiller tog vi pastafärg och gjorde prickar med. Annars kan man ta smärt choklad eller nå strössel. Låt fantasin flöda. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar