Här tänkte jag dela med mig lite av mitt bakande. Jag är en glad amatör som alltid tyckt om att baka men den senaste tiden har intresset växt.

fredag 2 maj 2014

Kladdkaka med vitchoklad och nonstop


KLADDKAKA
  • 8 ägg
  • 10 dl socker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2½-3 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl e
  • 400 g smält smör

 Gör såhär

1. Blanda alla ingredienser i nämnd ordning.
2. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 24 cm)
3. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
GANERING:
Koka upp 1dl grädde
Hacka 300gram vitchoklad och lägg i den varmagrädden så det smälter. In i kylen och bred sedan på kakan när den stelnat lite.
TOPPING
Smarties/Nonstop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar