KLADDKAKA
- 8 ägg
- 10 dl socker
- 6 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2½-3 dl kakao
- 6 dl vetemjöl e
- 400 g smält smör
Gör såhär
1. Blanda alla ingredienser i nämnd ordning.
2. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 24 cm)
3. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
2. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 24 cm)
3. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
GANERING:
Koka upp 1dl grädde
Hacka 300gram vitchoklad och lägg i den varmagrädden så det smälter. In i kylen och bred sedan på kakan när den stelnat lite.
TOPPING
Smarties/Nonstop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar