15 stycken
- 30 pepparkakor
- 150 g choklad av önskad sort. jag tog ljus blockchoklad men jag tror mörk choklad hade nog vart bra också
Kräm:
- 50 g mandelmjöl eller valfria nötter att mixa till mjöl tex pistage
- 100 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg, endast gulan
- 1 citron, finrivet skal och lite citronsaft
Gör så här
Vispa smör och florsocker fluffigt med en elvisp.Om du har nötter mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt mandelmjölet, vaniljsocker, äggula,och citronskal.
Bred en klick smörkräm på hälften av pepparkakorna och täck med den andra hälften.
Smält choklad i mikro eller i vattenbad. Rör om och låt svalna.
Doppa kakorna till hälften i den smälta chokladen och lägg upp dem på ett bakplåtspapper att stelna. Kan ställas in i kylen en stund. Jag hade på lite strössel för dekoration.
Dom här peppisarna va supergod.. kan rekommendera dem. /Miss B
SvaraRadera