6 SCONES
Leilas scones
7 1/2 dl vetemjöl
1/2tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125g kallt smör
1ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelsmån och råsocker till pensling
Sätt ugnen på 250 grader.Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk.Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar. Jag använder en sconesstans från leila general store. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Jag tycker det är godast att äta scones när de är nybakade med smör,mmarmelad och lemoncurd. De blir ofta väldigt torra om man äter dem dagen efter.
http://www.leila.se/leilas-scones/recept/brod/index1,32.htm?id=2446
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar