Så kallad fluff som man fyller tårtor med kan varieras i oändlighet efter tycke och smak. De flesta sorters godis går att använda. Jag har hittills provat: dumle,polly, geisha,nonstop, after eight, mjölkchoklad, pandalakrits,polkagris, nutella.
Grundreceptet:
150-180 g valfritt godis (vissa sorter kan man behöva ta mindre av som tex after eight då det kan bli stark smak)
3dl grädde
Värm i en kastrull tills godiset smält ihop med grädden. Smartast är att dela godiset i mindre bitar. Får absolut inte koka för då kommer du inte kunna vispa grädden så att den blir hård sen. När allt smält ställer man in den i kylen. Gärna över natten eller åtminstone 4-5timmar så den är riktigt nerkyld. Vispa sedan med en elvisp till önskad hårdhet.
Mina topp tre smaker:
1 Polly
2. Dumle
3. Lakrits
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar