Gjorde traditionella syltkakor men böt ut sylten mot fikonmarmelad. Goda och enkla att göra. Detta är en kaka som ofta funkar för både små och stora människor.=) De innehåller ingredienser som oftast finns hemma,vilket gör dom lätta att baka. Kräver ingen stor tidsåtgång heller.
- 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
- 3/4 dl strösocker (3/4 dl motsvarar 5 msk)
- 1/2 tsk bakpulver
- 150 g smör
- 1/2 dl fikonmarmelad
- småbrödsformar av papper
- Sätt ugnen på 175°C. Sätt ut formarna på en plåt.
- Blanda samman alla torra ingredienser med smöret till en jämn deg.
- Forma degen till bollar och lägg dem i formarna. Gör en liten grop i varje boll och fyll den med fikonmarmelad.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Jag gör mina kakor mjölkfria genom att använda mjölkfritt smör...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar