Det är en vanligt förekommande godsak i USA.
Bild och recept lånat från www.arla.se |
Key Lime paj.
ca 12 bitar
Ingredienser
- 15 st digestivekex gärna fullkorn
- 125 g Smör
Fyllning:
- 5 st äggulor
- 400 g kondencerad sötad mjölk (konservburk som du hittar i bakhyllorna ej i kylen)
- 1 dl pressad limesaft
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Sikta över florsocker. Garnera med vispad grädde och limeskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar